Πλάνα για επένδυση €60 εκατ στο Βερεγγάρια

Στόχος, η δημιουργία ενός resort υψηλότατων προδιαγραφών, με επίκεντρο το wellness, soul and body, το οποίο θα έχει το δικό του εξειδικευμένο πελατολόγιο πολύ υψηλού εισοδήματος, μια κατηγορία τουρίστα, η οποία δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Κύπρο. Πολύ λίγα είναι τα ορεινά resorts αυτού του τύπου που λειτουργούν στο εξωτερικό, και ένα από αυτά είναι το Fairmont Banff Springs στον Καναδά, από το οποίο εμπνεύστηκε η εταιρεία το επιχειρηματικό της πλάνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Planetvision, ως ιδιοκτήτης σκοπεύει να προχωρήσει σε μια επένδυση της τάξης των €60 εκατ, για τη δημιουργία ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος συνολικά 60 – 70 δωματίων, με minimum διαμονή τα €1000 το βράδυ. Όσο για το κόστος δημιουργίας του κάθε δωματίου, δεν αποκλείεται να αγγίξει το €1 εκατ.
Τονίζεται ότι θα επιχειρηθεί, με κάποιο τρόπο η διασύνδεση του ξενοδοχείου που θα λειτουργήσει στο Βερεγγάρια με το ξενοδοχείο Sofitel που θα δημιουργηθεί το 2022 στη Λεμεσό, πίσω από το οποίο βρίσκεται επίσης η Planetvision. Ωστόσο στο Βερεγγάρια δεν θα λειτουργήσει το brand Sofitel. Αντίθετα, για τον Πρόδρομο αναζητείται ακόμα το brand που θα συνάδει με τον συγκεκριμένο τύπο ορεινού ξενοδοχείου.
Σε αναζήτηση operator
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις της Planetvision με ενδιαφερόμενους διαχειριστές μεγάλων ξενοδοχείων του εξωτερικού, προκειμένου να εξευρεθεί ο operator που θα αναλάβει το συγκεκριμένο project και συνεπώς θα φέρει το brand και το πελατολόγιο τους.  Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τρεις ή τέσσερις operators, ωστόσο για την ώρα η εταιρεία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με συγκεκριμένο όμιλο, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τη διαχείριση μεγάλου brand ορεινών resort σε όλον τον κόσμο. Εάν «κλειδώσει» σύντομα η συμφωνία, δεν αποκλείεται η αναδόμηση του ξενοδοχείου να ξεκινήσει σε ένα περίπου χρόνο.
Αναδόμηση και όχι κατεδάφιση
Σε ότι αφορά το ίδιο το κτήριο, ο στόχος είναι να διατηρηθεί, όχι να κατεδαφιστεί και να δημιουργηθεί καινούριο κτίσμα από την αρχή. Όπως χαρακτηριστικά μας λέχθηκε από αρμόδια πηγή, «η αξία του εν λόγω ακινήτου, το οποίο θεωρείται διατηρητέο, είναι η αξία του υφιστάμενου κτηρίου που έχει μια ιστορία». Και αυτό είναι το χαρακτηριστικό που αρέσει περισσότερο στους ξένους. Επομένως, η Planetvision προσανατολίζεται στο να κρατήσει ένα μεγάλο μέρος του κτηρίου, αξιοποιώντας και κάποια από τα κίνητρα που προσφέρει η Κυπριακή Δημοκρατία.
.

Compare listings

Compare