Ξεκινά η ανάπλαση του ΓΣΟ-Σε δύο φάσεις οι εργασίες

InBusinessNews  21/12/2021 08:10

Αρχές του νέου έτους ξεκινούν τα έργα της πρώτης φάσης ανάπλασης του Αθλητικού Κέντρου του ΓΣΟ, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αφεθεί στην φθορά του χρόνου.

Η προθεσμία υποβολής των προσφορών, όπως δήλωσε μιλώντας στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, εξέπνευσε στις 3 Δεκεμβρίου και μέχρι τον Ιανουάριο θα γίνει η κατακύρωση του έργου, το οποίο περιλαμβάνει τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και της πλατείας του αθλητικού κέντρου, με στόχο να ξαναζωντανέψουν μέχρι το καλοκαίρι.

γσο 500

Οι προσφορές για την δεύτερη φάση του έργου, που αφορούν την διαμόρφωση των εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν την κλειστή αίθουσα γυμναστικής του ΤΕΠΑΚ και το Μουσείο Αθλητικής Ιστορίας του ΓΣΟ, θα προκηρυχθούν αρχές του 2022. 

Οι εργασίες της πρώτης φάσης θα έχουν διάρκεια πέντε μηνών και της δεύτερης, ενάμιση χρόνο.

Παράλληλα με τις προσφορές για τη 2η φάση, ο Δήμος Λεμεσού θα προκηρύξει προσφορές και για τη διαχείριση του επίσης εγκαταλελειμμένου εδώ και χρόνια υπερυψωμένου αναψυκτήριου του ΓΣΟ, από κοινού με την καντίνα που θα λειτουργήσει στον χώρο, με την προσδοκία να υποστηρίξει την αθλητική και κοινωνική δραστηριότητα στον χώρο. 

Η συμφωνία για ανάπλαση του Αθλητικού Κέντρου υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2019, από τον Δήμο Λεμεσού, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο και τον ΚΟΑ.

Για τα έργα, εξασφαλίστηκε οικονομική στήριξη της κυβέρνησης, ύψους €1,5 εκατομμυρίου.

Με τη συμφωνία, ο Δήμος και το ΤΕΠΑΚ ανέλαβαν τη διαχείριση του αθλητικού κέντρου για περίοδο δέκα χρόνων, που θα ανανεώνεται ανά πενταετία.

Το ΤΕΠΑΚ θα διαχειρίζεται τις αθλητικές υποδομές για χρήση από φοιτητές και πολίτες, ενώ ο Δήμος θα αναλάβει τη διαχείριση των υπόλοιπων χώρων, συμπεριλαμβανομένου του Αθλητικού Μουσείου. 

Compare listings

Compare