Πετά η αγορά γραφείων σε όλη την Κύπρο

InBusinessNews  28/12/2021 06:30

Αξιοσημείωτες αυξήσεις σε ετήσια βάση κατέγραψαν την περασμένη τριετία οι αξίες των γραφειακών χώρων σε όλη την Κύπρο.

Η τάση αυτή αντικαθιστά την επιφυλακτικότητα που χαρακτήριζε την αγορά επαγγελματικών χώρων προηγούμενων ετών.Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε τους πρώτους 11 μήνες του 2021 σε γραφειακούς χώρους μεγάλου και μικρού μεγέθους.

Οι υψηλότερες τιμές εντοπίζονται στη Λεμεσό, στην οποία μάλιστα η μέγιστη τιμή πώλησης έφτασε τα €12,416 το τ.μ., ενώ η μέση τιμή πωλήσεων ανά τ.μ. που καταγράφηκε ανήλθε σε €2,326.

Όπως προκύπτει από την παγκύπρια ανασκόπηση αγοράς γραφείων της Landbank Property Consultants LTD, ειδικά σε σύγκριση με άλλες κατηγορίες ακινήτων, οι αξίες των γραφειακών χώρων βρίσκονταν σε συνεχή άνοδο, αντανακλώντας την αυξημένη ζήτηση κυρίως για μονάδες κατηγορίας Α.

Η πιο πάνω τάση, φαίνεται να διατηρείται και κατά τη διάρκεια του 2021.

Δείτε πιο κάτω πώς κινήθηκε η αγορά γραφείων ανά το παγκύπριο από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2021, τις μέσες και τις μέγιστες τιμές πώλησης, καθώς και σε ποιες περιοχές καταγράφηκαν.

Λεμεσός (η μέγιστη τιμή πώλησης)
Το ενδιαφέρον των αγοραστών για γραφειακούς χώρους στην Επαρχία Λεμεσού επικεντρώθηκε αποκλειστικά στον Δήμο Λεμεσού για μονάδες κυρίως μικρού και μεγάλου μεγέθους, και κατά δεύτερο λόγo για πολύ μικρού και μεσαίου μεγέθους.

Η κατηγορία των γραφειακών χώρων στην κτηματαγορά της Επαρχίας Λεμεσού, κατέγραψε συνολικά 16 πωλήσεις αξίας €9,7 εκατ. Σε ετήσια βάση, καταγράφεται αύξηση ύψους 354% σε αξία και αύξηση ύψους 14,29% σε όγκο. Όσον αφορά τον όγκο πωλήσεων, το ενδιαφέρον εστιάστηκε αποκλειστικά στον Δήμο Λεμεσού.
 Camera Icon  5lemesos

Σε σχέση με το μέγεθος των γραφειακών χώρων, η ζήτηση κατευθύνθηκε κυρίως προς μονάδες μικρού μεγέθους (περίπου 60 τ.μ.) με 7 πωλήσεις, ή 44%, και μεγάλου μεγέθους (περίπου 230 τ.μ.) με 37%. Η ζήτηση για πολύ μικρού μεγέθους (περίπου 40 τ.μ.) γραφειακούς χώρους ανήλθε στο 13% και για μεσαίου μεγέθους (περίπου 75 τ.μ.) στο 6%.Camera Icon  +96lemesos

Η μέση τιμή πωλήσεων ανά τ.μ. που καταγράφηκε ανήλθε σε €2,326, η μέγιστη σε €12.416, και η χαμηλότερη σε €893.

Compare listings

Compare